Despre femeia lăsată acasă…

Se întâmplă tot mai des să aud de familii destrămate din pricina faptului că bărbatul a plecat la muncă în străinătate. Evident, apare infidelitatea, nimeni nu stă așa, neatins luni de zile indiferent de cât de strânsă pare să fie relația cu pricina.

Nu cred că există o nație mai proastă ca a noastră, care să fie dispusă să sacrifice totul, inclusiv familia pentru bani. Ce rost are să pleci la muncă în străinătate pe motiv să-ți ajuți familia din moment ce odată plecat, sunt șanse mari să nu mai ai o familie când te întorci?

Cred că ar fi mai bine dacă românii ar încerca să facă treabă la ei acasă dacă le pasă atât de mult de familii. Mai bine se reprofilează, schimbă meseria, mai bine se duc la București, Timișoara sau alte orașe mari din țară care încă mai au industrie.

Femeia lăsată acasă înșeală dar nu pentru că-și dorește neapărat ci pentru că într-un fel se simte abandonată. Simte că bărbatul ei a pus banii mai presus ca orice și a plecat. Sunt și femei care înșeală pentru că își doresc, pentru că nu mai simt nimic pentru cei care au plecat, însă acestea sunt cazuri ceva mai izolate. Cred că niciun salariu nu merită să-ți abandonezi familia sau cine știe, poate că românii nu mai sunt familiștii care erau cândva. Am încercat să-mi imaginez și eu faptul că am familie, păi nu aș putea să plec de lângă ea pentru nimic în lume, ce să mai zic de plecat la muncă în străinătate cu anii? Nici vorbă…

Reply