Semne că ești dependent/ă de telefonul mobil

Telefonul mobil inteligent începe încet dar sigur să devină o problemă, pentru toată lumea. Acesta creează o dependență de care nu prea poți să scapi cu una cu două. Din cauza lui se ajunge în cazuri extreme chiar la deces, în urma unor accidente stupide.

Tu? Ești dependent/ă de telefonul mobil sau încă nu ai căpătat această adicție? Haideți să trecem în revistă mai degrabă câteva semne care scot în evidență această dependență nocivă de telefonul mobil, de Social Media mai bine zis.

Semne că ești dependent/ă de telefonul mobil

Deși te uiți foarte des la telefon să vezi cât este ceasul, uiți – deja a devenit un gest-reflex. Deja nu-l mai faci pentru a afla o informație, care oricum nu te interesează, îl faci pentru că ai dezvoltat o oarecare dependență de telefonul mobil

Stai pe telefon în loc să socializezi atunci când ieși în oraș – se întâmplă la tot pasul și se pare că nu-i pasă nimănui. În loc să vorbim unii cu alții atunci când ieșim în oraș, ne petrecem timpul butonând la telefon. E semn de dependență.

Ai mereu telefonul la tine – inclusiv la toaletă când te duci, te simți aiurea dacă cumva nu l-ai luat cu tine. Nu te sună nimeni, nu primești apeluri, îl folosești doar pentru a sta pe Facebook, pentru a socializa virtual.

Pierzi noțiunea timpului atunci când scrollezi – multora dintre noi ni s-a întâmplat să ne punem la butonat pe Facebook și să uităm cât este ceasul, să ne trezim că suntem deja de minute bune în întârziere.

Te panihcezi când telefonul băpăie – rămâne fără baterie – un astfel de comportament este cu siguranță unul care demonstrează o oarecare dependență de mediul online. Facebook a devenit probabil un drog.

 

Reply