Problema volantei

Să se strice orice la mașină, dar numai volanta nu. În momentul în care suntem nevoiți să înlocuim o asemenea piesă, începe drama. De ce? Păi cred că e destul de simplu de înțeles faptul că aceste volante costă o avere pentru puterea de cumpărare a românului și nu este deloc recomandat să punem un la mâna a doua, scoasă de pe o mașină dezmembrată.

Problema volantei este de fapt o problemă mai veche de-ale românului, explicată foarte simplu printr-un singur cuvânt: comoditate. Da fraților, românul trebuie să aibă mașină. De ce? Că nu poate să meargă cu transportul în comun, cu bicicleta, pe jos, etc. Românul este o rasă specială de homo sapiens care are în ADN cifrată această informație: că îndată ce a împlinit vârsta de 18 ani, trebuie să aibă mașină.

Nu contează că nu are bani să o întrețină, să cumpere injectoare, pompe de injecție, chiulase, volante auto noi, etc. Păi dacă am auzit despre oameni care au mers la dezmembrări să cumpere baterii sau chiar plăcuțe de frână… Cum Dumnezeului să-ți cumperi frate mașină și să nu ai bani să schimbi una, alta pe la ea, atunci când se defectează.

Că defecțiunea la mașinile second hand, la cazanele cumpărate de români de dincolo e mai sigură decât un nou răsărit de soare mâine dimineață. Noroc cu magazinele online, care vin cu prețuri mult mai mici decât ce se practică pe la magazinele din oraș. Știu că sună destul de trist și de dramatic ce urmează să spun, dar este purul adevăr, fie că ne deranjează sau nu: nimeni nu s-a născut în mașină.

Nicăieri în lume oamenii nu-și cumpără autoturisme dacă au 250 de euro salariu pe lună, că atât parcă e minimul pe economie în România. Oamenii mai merg și pe jos, nu este obligatoriu să cumperi mașină. Mașina nu este altceva decât un cost suplimentar, nu aduce niciun profit, doar te duce mai repede la destinație, în schimbul banilor. Că până acum nu s-a inventat mașina care să meargă cu aer sau cu apă. Combustibilul costă și costă destul de mult.

Reply