Cum alegem vasul de toaletă?

Alegerea vasului de toaletă, sau a clasicului WC este destul de simplă dacă ne ghidăm după câteva standarde destul de simplu de înțeles. Indiferent de motivul pentru care decidem cumpărarea unui astfel de obiect sanitar, trebuie să ținem cont de câteva aspecte care, după cum veți vedea în cele ce urmează, vor transforma alegerea într-o simplă joacă de copii. Logica trebuie să fie cea care intră în funcțiune. Să vedem așadar cum alegem vasul de toaletă.

Cum alegem vasul de toaletă?

  1. Tipul de scurgere – momentan, există două tipuri de vase de toaletă, cu două tipuri de scurgere: pe orizontală sau pe verticală. Majoritatea avem acasă scurgere orizontală, evacuarea iese efectiv din spatele vasului și intră în ghenă.
  2. Montajul – la capitolul montaj, lucrurile stau de asemenea destul de simplu. Avem de ales între pardoseală, suspendat sau lângă perete. Vasele de toaletă care se montează pe pardoseală sunt cele mai folosite pe la noi.
  3. Forma – aici, depinde de gusturile fiecăruia sau de modul în care ați amenajat baia, de designul băii. Există vase dreptunghiulare, ovale, cu linii drepte, există vase rotunde, rotunjite, linii drepte cu margini rotunjite, etc.
  4. Materialul – cea mai bună calitate o veți găsi în vasele de toaletă din porțelan, însă și cele din ceramică sunt destul de bune. Dacă nu le loviți cu corpuri dure sunt șanse mari să vă țină toată viața.
  5. Culoare – există două culori mari și late între care puteți alege: alb și alb lucios. Evident, cele mai răspândite vase de toaletă sunt cele cu alb-lucios. Dar nu zice nimeni că trebuie să mergeți în rând cu lumea.
  6. Dimensiunea – aici, lucrurile se schimbă. Fiecare trebuie să calculeze dimensiunile de care are nevoie. În magazine veți găsi: lungime între 36 și 68 cm, lățime între 33 și 65.5 cm, înălțime între 26 și 76 cm.

Reply