8 martie – sărbătoare sau povară?

Ziua Femeii trebuie să fie o sărbătoare iar acest lucru nu înseamnă că 8 martie este singura zi din an când femeia trebuie cinstită. Femeia trebuie respectată mereu. Nu avem nevoie de zile calendaristice pentru a le duce un buchet de flori sau pentru a le spune ce simțim pentru ele.

Mă uit în jur și mai în glumă, mai în serios, pentru unii bărbați, ziua de 8 martie a devenit un fel de povară. Trebuie să facă rost de bani, să cheltuie, și nu le convine. Mi se pare de prost gust în primul rând să spui așa ceva, să te văicărești că trebuie să faci un cadou persoanei iubite sau mamei. Bărbații ar trebui să fie altruiști, ar trebui să încerce pe cât posibil să facă femeile importante din viețile lor să se simtă mereu în al 9-lea cer. Faptul că se vaită de bani în această perioadă mi se pare ceva grotesc.

Adică să fim serioși fraților, cât costă un mărțișor, un buchet de flori? Că doar cam asta se dăruiește în această perioadă. Nu vă pune nimeni să cumpărați lanțuri de aur de mii de lei sau ceasuri. Nu-mi place că o sărbătoare cu atât de multă însemnătate a devenit așa, peste noapte, ceva derizoriu, un fel de ciumă pentru unii bărbați. Păi poate că acei bărbați care se vaită de 8 martie nu prea merită femeile importante din viețile lor cărora trebuie să le dăruiască un buchet de flori.

Sper ca pe viitor să se schimbe mentalitatea aceasta și bărbații să învețe să respecte mai mult femeile. Din punctul meu de vedere, atunci când un bărbat este îndrăgostit, ar trebui să transforme fiecare zi în 8 martie.

 

Reply