Online-ul a devenit astăzi la fel de important ca viața de zi cu zi, în special Facebook. Din păcate, nu mereu vedem pe Social Media lucruri interesante sau frumoase, se întâmplă destul de des să vedem și lucruri care ne supără, ne întristează sau ne enervează la culme, în special dacă sunt implicați buni prieteni de-ai noștri. Dar cum trebuie să reacționezi atunci când vezi online ceva ce nu-ți convine deloc? Metoda clasică românească, cearta, este o metodă primitivă care nu-și are rostu într-o societate ce se dorește a fi integrată în Uniunea Europeană.
Cum trebuie să reacționezi online atunci când vezi ceva ce nu-ți convine deloc
Vezi fotografii de la un eveniment la care nu ai fost invitat – da, mulți sau poate chiar toți prietenii tăi sunt acolo, numai tu nu. Tu nu ai primit invitație. Deși inițial te-ai putea simți respins, nu te grăbi să reacționezi pentru că nu cunoști contextul. Poate că a fost o limită de invitați, poate acolo se afla și o persoană despre care ei știau că tu nu o suporți, sau poate au considerat pur și simplu că nu te interesează evenimentul. În această situație, sună pe cel mai apropiat dintre prieteni și întreabă-l care-i baiul, și întreabă pe un ton normal, nu certăreț. Să fie un ton sincer, care să dea totuși de înțeles că situația cu pricina te-a deranjat.
Un prieten îți lasă un comentariu nasol la o postare – aici în mod normal în România începe cearta și ștersul numerelor de telefon de prin agendă. Românul nu suportă să i se facă observație, să i se spună că nu e ok ce face, etc. Înainte de toate, mai verifică o dată postarea și asigură-te că este totul în regulă cu ea. E posibil să nu fi scris-o tu corect și să lase loc de interpretări. Poate prin acea postare jignești pe cineva. Dacă este așa, șterge-o. Dacă însă totul este corect, explică individului mai pe larg despre ce este vorba, la ce anume te-ai referit și vezi dacă înțelege. DAcă nici așa nu ai rezultate pozitive blochează utilizatorul sau continuă discuția în privat.
Reply