Cât de greu este să angajezi omul potrivit într-o țară precum România?

Cei care dețin un mic business în România, ori cei care sunt desemnați de companiile mari să se ocupe de recrutări, au constatat faptul că în ultimii ani, a face angajări a devenit un calvar și nu dintr-un singur motiv. Există foarte multe lucruri ciudate care se petrec pe piața muncii din România, lucruri ciudate care adunate, alcătuiesc rețeta dezastrului pentru angajatori. Care sunt problemele cu care-și bat capul cei care încarcă să facă angajări în România? Iată câteva dintre acestea:

  • lipsa forței de muncă de orice tip, calificată și necalificată, din micile orașe de provincie.
  • lipsa forței de muncă calificată de pe piață și refuzul tinerilor de a dori să învețe o meserie „veche” gen sudor.
  • minciunile aruncate în CV de către cei puțini care aplică la anunțurile de angajare.
  • lipsa de competență a celor care au făcut facultăți în România.
  • lipsa de seriozitate a celor care se angajează apoi renunță la joburi dacă nu le place.
  • lipsa de bun simț a celor care se angajează și se poartă urât cu clienții, fiind ulterior dați afară.

Și lista poate să continue. Vă spun sincer, numai angajator să nu fii în ziua de azi. De cele mai multe ori trebuie să ai nervi de fier la recrutări, ai nevoie de așa ceva atunci când ai de-a face cu niște oameni care și-au făcut un obicei din a cere mult, însă atunci când vine vorba să ofere ei ceva sau să se ridice măcar la înălțimea așteptărilor, se transformă într-o tristă dezamăgire. Cel mai bine este să mergi la o agenție de recrutare în București și să lași în seama lor această bătaie de cap.

Cel mai bine este ca tu să-ți vezi de afacerea ta și să plătești niște oameni care cu recrutare se ocupă zi de zi pentru a rezolva problema. Pentru ei, lucrurile vor fi mult mai simple, rezultatele vor fi mai bune iar timpul investit în recrutare va fi minim. Atât timp cât există specialiști și profesioniști în recrutare, nu există motive să-ți mai bați tu capul cu așa ceva. Nu este greu să găsești omul potrivit pentru jobul potrivit dacă se ocupă specialiștii de acest aspect.

Reply