Voi de ce nu aveți pensii speciale după 4 ani de dat la lopată?

Citeam ieri prin presă despre miile de lei pe care parlamentarii le primesc pentru tot restul vieții după 4 ani de mandat. Evident, cei cu 2 sau 3 mandate primesc considerabil mai mult și acum mi-a venit și mie întrebarea asta în minte: de ce tu care muncești 40 de ani în România, și chiar muncești, nu dormi într-un scaun, nu furi, nu faci jocuri de interese, nu minți pe nimeni, de ce tu ai pensie de 1000 de lei?

De fraier, îți zic eu. Suntem o țară de fraieri, dormim în bocanci în timp ce oamenii pe care culmea, noi îi trimitem în Parlament să facă legi bune pentru noi, să ne crească nivelul de trai, își fac legi speciale cu care-și dau fel de fel de privilegii care mai de care mai ridicole. Auzi, pensie specială de parlamentar.

De ce morții mă-sii are cineva nevoie de așa ceva după 4 ani de stat într-un scaun? Pentru merite deosebite? Ce merite fratele meu? Că nimeni nu a făcut nimic pentru cetățean în ultimii 30 de ani, toate legile sunt făcute pentru a jupui cetățeanul de rând. Codul Muncii, nivelul de taxare a muncii  care ajunge la jumătate, mult peste media din Europa, de ei sunt făcute.

Au creat o țară care să trăiască din munca celor cinstiți, nu din producție. Și pentru asta merită pensie specială? Da, dacă ar fi venit o guvernare care în 4 ani să fi străbătut țara cu autostrăzi, să fi crescut nivelul de trai considerabil, să fi făcut lucruri pe care nimeni nu le-a făcut pentru cetățeni de la Revoluție, ei ar fi meritat. Dar așa? Le plătim ca proștii salarii 4 ani cât fură pentru ei din banii publici apoi le mai plătim și pensii pentru tot restul vieții, un fel de „Mulțumim că ați furat și ați acumulat averi în timp ce noi am sărăcit, luați și pensie, suntem recunoscători!”

Reply