Există oare nunta perfectă?

Perfecțiunea este un concept inventat de noi oamenii prin intermediul căruia încercăm să catalogăm și să exprimăm anumite standarde. Evident, perfecțiunea nu există, însă în momentul în care considerăm că am întâlnit un maxim pe un anumit standard, avem obiceiul să aducem „perfecțiunea” în discuție. Adevărul este că suntem oameni și oricât de mult am încerca noi să ajungem la perfecțiune, nu vom reuși niciodată. Mă gândeam de multe ori la ideea asta cu „nunta perfectă”. Cum fiecare femeie visează la un asemenea eveniment desprins parcă din basme, ori din filmele pentru copii. O nuntă frumoasă este o nuntă perfectă? Sau poate o nuntă cu foarte mulți invitați?

Eu unul cred că nunta perfectă există sub o singură formă și am să detaliez imediat în cele ce urmează. Este o idee care are legătură cu experiența individuală, a fiecărui participant la eveniment. Astfel, consider că nunta perfectă există dacă tu ca organizator îți dai silința să iasă totul perfect, să nu existe loc de mai bine, cel puțin la momentul acțiunii tale. Alegerea celui mai frumos local, tocmirea celei mai bune formații de muzică pe care o cunoașteți, acțiunea de a cumpăra o rochie de mireasă de calitate în care cea mai importantă femeie din viața ta îți va deveni soție, cel mai bun vin pe care-l găsești la momentul achiziției și așa mai departe.

Atât timp cât tu îți dai silința ca totul să iasă exact așa cum îți propui, poți spune că ai atins perfecțiunea în cadrul acțiunilor tale. Poți spune că ai avut o nuntă perfectă atunci când soția ta s-a simțit foarte bine, când nuntașii au chefuit de minune, când banii strânși din dar sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile cu nunta și să vă rămână și vouă măcar de-o nuntă ceva, etc… Înțelegeți cred în linii mari despre ce este vorba. Nu contează foarte mult fastul, grandoarea evenimentului, contează cum se simt oamenii, care este atmosfera generală.

așadar, gândiți-vă foarte bine la ce anume vă doriți nu dați-vă silința ca să iasă lucrurile exact așa cum ați planificat. Cu cât vă apucați să planificați mai din timp cu atât va fi mai simplu de manageriat situația.

Reply