Cum e casa, așa e și omul. Să fie oare adevărată zicala?

Se spune că proverbele noastre vechi, transmise prin viu grai, au la bază foarte mult adevăr. „Cum e casa, așa e și omul!”. Haideți să vedem împreună ce anume poate să spună casa despre o anumită persoană.

Fațada casei – se spune că dacă fațada casei este roșie, ești genul de om care nu se teme să spună ce gândește. O ușă albastră de asemenea, conform experților, transmite faptul că ești o persoană naturală, indiferent de situație. O fațadă verde, destul de des întâlnită în România, transmite faptul că în acea casă locuiește cineva care ține la tradiții, o persoană destul de conservatoare din toate punctele de vedere.

Sertarul cu șosete – aici e destul de interesant. Conform unui sondaj de opinie, oamenii foarte atenți la detalii și foarte ordonați tind să aibă cele mai haotice sertare pentru șosete. Experții consideră că oamenii care sunt meticuloși preferă să-și piardă timpul făcând lucruri mult mai importante decât aranjatul ciorapilor în sertar.

Praful de sub pat – majoritatea oamenilor, indiferent cât de curați sunt, indiferent cât de mult timp petrec pentru a curăța casa în care locuiesc, teoretic ar trebui să aibă praf sub pat. Dacă tu nu ai praf sub pat, ești o persoană cu obsesii și automat, ai putea fi o persoană anxioasă. Cercetătorii spun că cu cât o persoană este mai anxioasă, cu atât încearcă să controleze mediul din jur mai mult.

Fețele de pernă – dungile mari și butucănoase transmit faptul că ești o persoană încrezătoare, deloc fricoasă atunci când vine vremea să spui celor din jur ce gândești. Punctele colorate transmit faptul că ești o persoană veselă iar printurile cu animale scot în evidență creativitatea.

Reply