Reprofilarea, sau schimbarea macazului în carieră poate să fie acțiunea care te va ține în continuare în țară. Majoritatea celor care practică o meserie de ani buni și se trezesc dintr-o dată că firmele pentru care au prestat se închid, aleg să-și facă bagajele și să plece la muncă în străinătate. Există însă o variantă pe care puțini o iau în calcul, această variantă se numește reprofilare.
Există fel de fel de cursuri de calificare ce pot să-ți ofere șansa la o nouă meserie destul de bănoasă. Cea de electrician de exemplu. Pe piața muncii din România e mare criză de astfel de meseriași. Unii au ieșit la pensie, alții au plecat la muncă în străinătate, școlile de arte și meserii din România s-au închis și din spate nu mai vin generații noi de tineri electricieni.
În plus, cu toții am observat că e foarte dificil să aduci un astfel de om la muncă. Electricienii cu adevărat pricepuți sunt de obicei prinși în lucrare după lucrare, nu mai au timp să mai meargă la nimeni și nici nu sunt genul de oameni care să încurce lumea aiurea.
Cei care vor investi într-un curs de calificare pentru meseria de electrician vor observa că vor reuși să-și găsească un job destul de bine plătit, ori se vor putea descurca particular, din postura unui meseriaș cu propria firmă. Un curs de electrician nu este nici costisitor, nici nu durează exagerat de mult timp.
Cei care au niște oarecare cunoștințe despre rețelele electrice, au mai montat o priză, un întrerupător, nu vor avea dificultăți în a înțelege cu ce se mănâncă această meserie nobilă.
Nici cei care au practicat până acum o meserie tehnică nu vor avea probleme în a se adapta. Atât timp cât există seriozitate și dorința de a învăța, de a evolua, de a schimba macazul, nu cred că există probleme. Plecatul în străinătate nu este tocmai o soluție. Mai bine te reprofilezi și muncești în țara ta printre ai tăi decât să te duci afară necalificat sau calificat dar pe bani mai puțini decât primesc nativii.
Reply