Molozul – coșmarul renovărilor. Iată cum scapi de el

În momentul în care te apuci să renovezi o casă, îți cam piere entuziasmul în momentul în care observi muntele de moloz care începe să crească tot mai mare în curte. Mulți îl compară cu Muntele Everest, însă gluma se îngroașă destul de rapid, pe măsură ce grămada devine tot mai impunătoare. Cum aruncatul lui într-o căruță apoi la marginea orașului nu mai este o variantă fezabilă de ani buni (nici omenească), apare întrebarea firească „Ce fac cu molozul?”.

Din fericire, au apărut servicii de transport moloz care reușesc să rezolve această problemă. Vin oamenii cu basculanta la tine, cu oamenii lor dacă este necesar, te scapă de resturile rămase de la renovare cât ai zice pește. Nu trebuie să-ți mai bați tu capul cu nimic, nu trebuie să mai faci gunoi nicăieri în afara orașului, nu trebuie să mai muncești tu o zi întreagă să-l încarci în remorcă și să-l duci la groapa de gunoi. Evident, trebuie să fii dispus să scoți banul din buzunar.

Aceste servicii nu au cum să fie gratis sau foarte ieftine dar reprezintă o soluție modernă, occidentală, pentru o problemă veche de când lumea. Trebuie să ne adaptăm și noi la aceste soluții moderne care până la urmă, au scopul de a ne ajuta. De ce să-ți mai bați tu capul cu molozul, când pentru o sumă de bani, scapi legal și rapid de el? Interesul tău acesta trebuie să fie, să termini renovarea la timp, să te încadrezi în buget iar la final, locul din jur să nu arate ca după bombardament. Că nu e nicio sfârâială să renovezi casa și să strici toată curtea cu munți de moloz pe care-i depozitezi acolo în scopul de a te debarasa de ei, cândva.

Ideea principală e destul de simplă: trebuie să ne folosim de mijloace moderne și corecte pentru a duce la bun sfârșit renovările. E foarte important să înțelegem faptul că molozul trebuie debarasat legal, așa cum se debarasează în toată lumea, nu pe câmp sau cine știe prin ce cotloane. Nu cred că e nimeni mai bogat sau mai sărac dacă se ocupă singur de moloz, ori dacă tocmește o firmă specializată în asemenea operațiuni, nu?

Reply