Nu mai ai chef de sex după 1 an de relație? Iată care este motivul

Dacă cumva observi că ți-a dispărut pofta de sex, ori partenerei tale i-a dispărut, nu te speria. Nimeni nu înșeală pe nimeni. Există o altă explicație pentru acest libidou scăzut, mai ales dacă aveți mai mult de 1 an de relație împreună.

Un studiu recent publicat în revista BMJ Open a analizat datele dintr-un sondaj de opinie la care au participat 4839 bărbați și 6669 femei, de-a lungul a doi ani, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, care au avut cel puțin un partener sexual anul trecut.

După ce au pus cifrele cap la cap, cercetătorii au ajuns la o concluzie interesantă. per total, 15% dintre bărbați și 34% dintre femei au raportat o lipsă acută de interes pentru sex.

Această lipsă acută s-a datorat mai multor factori precum vârsta, istoria sexuală, sănătatea fizică sau mentală. Dar pentru femei, în mod special, lipsa de interes pentru sex a fost la un nivel mai ridicat în cazul celor care au raportat o relație stabilă mai lungă de un an.

Cam are sens, nu? Relațiile lungi aduc multe beneficii, inclusiv securitate, suport, etc. Există și un lucru negativ pe care-l aduc: după ce trece „luna de miere”, partenerii pot să-și piardă interesul pentru sex, din cauza faptului că sexul a devenit mai mult o rutină. Din fericire, există soluții. E recomandat să încercați locații noi pentru a face sex, poziții sexuale noi, ar trebui să vorbiți mai mult pe tema sexului astfel încât să aflați care sunt preferințele celuilalt.

Reply