4 semne că a ta căsnicie se îndreaptă către divorț

În ziua de azi, divorțu nu mai este ceva foarte scump la vedere. Ținând cont de modul în care se întemeiază cuplurile moderne, rețeta eșecului este întocmai respectată, compatibilitatea și respectul reciproc lipsind cu desăvârșire. Tineri se căsătoresc, tineri divorțează, și tot așa. Există câteva semne care-ți pot spune dacă și căsnicia ta se îndreaptă încet dar sigur către un divorț. Le vom trece în revistă pe cele mai importante dintre acestea în cele ce urmează.

4 semne că a ta căsnicie se îndreaptă către divorț

  1. Nu mai există comunicare – a comunica cu partenerul nu înseamnă a vorbi. Înseamnă a-ți spune oful, înseamnă a-i asculta oful. Înseamnă a discuta despre relația în sine, înseamnă a face planuri de viitor și a încerca rezolvarea problemelor apărute în cuplu.
  2. Apare cearta pe copii – adică el vrea copii și tu nu vrei sau invers. De fapt, divorțul din pricina neînțelegerii legate de a avea copii în familie este una dintre cele mai des întâlnite cauze de divorț. E clar că această problemă nu are cum să se termine altfel, dacă unul nu cedează.
  3. Petreceți puțin timp împreună – sau mai bine zis, petreceți din ce în ce mai puțin timp împreună. E pe zicala „Ochii care nu se văd se uită”, sau mai pe românește, o relație care nu este constant alimentată de sentimente, nu are cum să reziste în timp.
  4. Nu se depune efort pentru salvarea căsniciei – semnele unei căsnicii care nu funcționează se văd destul de repede, sunt evidente. Dacă nu se depune efort pentru salvarea ei de niciuna dintre părți, e mai mult ca sigur faptul că se va ajunge mai devreme sau mai târziu la divorț.

Reply