Sunt șofer de TIR. Ce șanse am să-mi formez o familie?

Tot mai mulți tineri din România aleg să urmeze o carieră de șofer profesionist, însă este oare o decizie bună? Mai mult ca sigur majoritatea celor care pornesc pe acest drum se gândesc la lucrul pe comunitate, un sistem aproape marinăresc în care vor sta uneori chiar și 3 luni plecați de-acasă. Și în ideea în care după 3 luni de comunitate ajung acasă, ce șanse mai au în realitate acești tineri să-și formeze o familie?

Ei bine, dacă e să ne gândim un pic logic, șansele pentru întemeierea unei familii în cazul în care se stă foarte mult timp plecat din țară sunt destul de mici.

De fapt, multe familii s-au și destrămat după ce capul familiei a plecat la muncă pe camion. Femeile nu s-au putut adapta la singurătate și au pus capăt relației într-o formă sau alta.

Singura variantă prin care te poți gândi la o familie atunci când lucrezi pe camion este atunci când ai un joc de muncă în care ajungi seară de seară acasă. Atunci când după 8-10 ore de muncă lași cheile în cui și te duci la o bere cu prietenii prin oraș, într-un bar, unde mai ai ocazia să mai cunoști pe cineva.

Astfel, dacă vrei o familie ori te angajezi șofer local, undeva unde să nu fii nevoit să dormi prin cabină, ori emigrezi în străinătate (exclus Germania unde sclavagismul e în floare). Ca emigrant vei avea chirie, dar măcar vei ajunge acasă seară de seară, nu vei face Crăciunuri și Revelioane prin cabină, departe de cei dragi. Ca emigrant vei putea să cunoști pe cineva în țara respectivă sau vei putea să-ți iei cu tine iubita din România, cu care să-ți întemeiezi acolo o familie.

Reply