Păcănelele -boala care distruge relații

Se spune că stresul este boala secolului 21, cot la cot cu cancerul, însă din punctul meu de vedere, cel puțin în România, cea mai gravă boală pe care o au unii oameni este păcăneaua. Într-un fel e normal să fie așa pentru că România este o țară săracă. De ce este săracă? Pentru că oamenilor nu le prea place munca.

Pe la noi sunt la modă combinațiile, ideea de a face bani așa, din nimic. Dacă se poate, fără să ne dăm jos din pat. În orice oraș din țară ați merge, dacă vă uitați ce fel de incinte sunt pe la intersecțiile principale veți vedea o aglomerație incredibilă de agenții de pariuri sportive și păcănele.

Asta vor românii, asta este cerința pieței, asta se oferă. Mie mi-ar fi plăcut ca la intersecțiile principale din orașe să fie biblioteci și muzee, ca-n străinătate, nu locuri în care niște oameni leneși speră la munți de bani. Partea cea mai proastă este că aceste păcănele se încadrează în categoria jocurilor de noroc iar după cum știm, jocurile de noroc creează dependență.

În momentul în care un tânăr deprinde dependență pentru păcănele, s-a zis cu familia, s-a zis cu iubita, s-a zis cu viața mai bine zis pentru că viață fără bani la modul în care este construită societatea în ziua de azi, nu poate să existe.

Păi câți nu am auzit de asemenea cazuri în care o sumedenie de bărbați au fost părăsiți de iubite, de neveste din pricina acestui viciu? Și ciudat este că numai bărbații deprind acest prost obicei cu păcănelele, nu am văzut niciodată într-o sală de jocuri o femeie care să dea palme la aparate.

Reply