Sticla securizată împinge designul un pas mai în față

Sticla securizată se obține prin procedeul de încălzire și răcire foarte rapidă. În urma acestui procedeu, sticla devine mult mai rezistentă și în cazul în care se sparge, ea se sparge în ciobulețe micuțe asemenea geamurilor auto, nu se transformă în adevărate ghilotine pentru cei din jur.

Faptul că în ziua de azi, designul permite folosirea unui geam securizat de dimensiuni impresionante, aduce în prim plan evoluția. În urmă cu ani și ani era dificil să folosești sticla în construcții de anvergură pentru că era un material destul de casant și periculos în același timp.

Astăzi sticla securizată este folosită pentru balustrade, pentru trepte, pentru platforme sau chiar poduri cum am văzut prin țări străine. Este parte componentă a designului interior și exterior, industrial, rezidențial, office, etc. Se pune sticlă securizată în cabinele de duș, în mobilier, în uși de interior sau de exterior fixe, glisante sau rotative.

Este incredibil cât de mult au avansat designul și arhitectura în ultimii ani din pricina sticlei securizate. Modernismul este mult mai impresionant cu sticlă decât fără, doar pe bază de metale și piatră cum se construia până nu demult.

Sticla deja a pierdut „calitatea” de material casant, în ziua de azi se pot introduce diferite componente în procesul de fabricare a sticlei care o transformă într-un suport arhitectural incredibil de rezistent. S-a ajuns la un asemenea nivel încât astăzi se construiește în domeniul rezidențial sau office cu coloane și grinzi din sticlă.

Curios cum vor evolua lucrurile, probabil pe viitor, pe măsură ce sticla va căpăta și mai multă rezistență, va lua locul betoanelor convenționale, greoaie, costisitoare, care nu se împacă deloc cu lumina naturală.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au dorit să aibă în case ori în locurile unde muncesc, cât mai multă lumină naturală iar sticla este singura variantă, este singurul material care permite acest lucru.

Sunt convins de faptul că peste vreo 10-15 ani, doar cu sticlă securizată se va lucra pe parte de pereți interiori atât timp cât nu este necesară crearea unui spațiu intim, ferit de ochii curioșilor.

Aveam nevoie de o revigorare a trendurilor arhitecturale și a trendurilor de design interior iar sticla securizată a reușit să facă acest lucru cu brio.

Reply