De unde poți cumpăra un magazin online de calitate?

Calitatea în materie de web design e la mare căutare în România pentru că în ultimii ani, numai cine n-a vrut nu și-a deschis o agenție de web design. Unii oameni au observat că online-ul explodează, că tot mai multă lume dorește să deschidă un magazin online și piața de servicii web design s-a umplut până la saturație cu profitori. Se întâmplă cu mediul online exact ce s-a întâmplat cu meseriașii după Revoluție, când fel de fel de oameni care au schimbat un carburator la propria Dacie de 2-3 ori au început să se autointituleze mecanici, oameni care au montat un calorifer prin vecini au început să se numească instalatori, și oamenii care au dat cu bidineaua prin atelierul fabricii au început să se autointituleze zugravi. Acum, oameni care au mai butonat pe ici pe colo pe calculator în ultimii 10-15 ani au început să facă web design.

Întrebarea de bază este cum faci să ajungi la niște oameni serioși care se ocupă cu realizare magazine online? Pentru că exact ca și în cazul zugravilor sau instalatorilor, să găsești pe cineva cu adevărat priceput, nu un amator care se închipuie profesionist, este la fel de dificil ca și cum ai căuta acul în carul cu fân. Ei bine, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cauți pe cineva competent în ale magazinelor online. În primul rând, trebuie să te uiți un pic la modul în care este conceput site-ul firmei de webdesign. Dacă vezi un site frumos, curat lucrat, funcțional 100%, cu culori bine alese, ceva gen site-ul celor de la Cubick, atunci poți să apelezi la firma respectivă. Am spus de multe ori că site-ul propriu este de departe cea mai bună reclamă, cea mai bună carte de vizită pentru o agenție de web design.

Apoi, dacă-ți place site-ul lor, vezi secțiunea de portofoliu. Acolo vei găsi niște lucrări ale firmei concepute pentru diverși clienți. Nu e neapărat necesar să fie nume mari la acea secțiune, dar e important să existe niște lucrări de bun gust, calitative. Atunci când spui că-ți place ce-au făcut respectivii pentru alții, sunt șanse mari să crezi că și tu vei primi un magazin online cel puțin la fel de frumos.

Reply