Sistemul ERP – business la nivel superior

Evoluția tehnologiei a tras după sine dintotdeauna evoluția industriei. E logic să se întâmple așa, până la urmă, atât timp cât totul gravitează în jurul banilor, e foarte normal ca industria să evolueze cot la cot cu tehnologia, să profite la maxim de tehnologie.

Astăzi, există un sistem ERP care are la bază foarte multă tehnologie și care poate ajuta antreprenorii să-și crească afacerile. Discutăm despre un concept oarecum nou, care se bazează pe trei componente principale: internet, baze de date și furnizare de informații în timp real.

Prin folosirea unui sistem ERP, orice manager, orice antreprenor este conectat în permanență la datele companiei sale, poate vedea instant activitatea diferitelor departamente, poate supraveghea angajații și poate să trimită acestora diferite taskuri de la distanță, totul în timp real.

Un sistem ERP contribuie destul de mult la creșterea productivității companiei prin identificarea problemelor în timp real și posibilitatea de eliminare sau corijare rapidă acestora. Totul se face virtual, fără să fie nevoie de obținerea altor informații prin apeluri telefonice sau videoconferințe.

Acest concept oferă flexibilitate și oferă șansa antreprenorilor de a-și face o părere în timp real despre modul în care merge afacerea lor. Întotdeauna trebuie să fim deschiși către nou, către tehnologie pentru că, iată, poate să fie destul de utilă.

Pentru a putea să reziști pe piață, mai ales într-o țară precum România, este nevoie de investiții iar investițiile în sisteme ERP sunt mai mult decât binevenite. Cu cât există un mai bun și mai rapid management al companiei, cu cât există mai multă informație disponibilă pentru cei cu funcții de conducere, cu atât vor exista șanse mai mari pentru creșterea productivității și pentru obținerea de avantaje față de concurență.

Până la urmă, acesta este ținta finală a oricărui antreprenor: să devină lider pe piață, iar pentru a ajunge lider, trebuie să ai o mentalitate de acceptare, o mentalitate care să te ajute să înțelegi scopul și importanța tehnologiei în mediul de business.

Un sistem ERP implementat în companie este dovada de necontenit că există acolo o mentalitate de învingător, o mentalitate de om care înțelege foarte bine ce înseamnă să atragi avantajele de partea ta.

Reply