Verificarea telefonului – cel mai simplu indiciu de neîncredere într-o relație

Cu toții am auzit de acele cupluri în care gelozia e literă de lege. Cu toate că se spune că gelozia este cea mai concretă dovadă a sentimentelor de iubire, ce-i prea mult strică. Gelozia poate să destrame foarte simplu un cuplu iar la bază acestei gelozii stă neîncrederea. Lipsa de încredere mai bine zis, în partener sau parteneră. Atunci când nu ai încredere în cel de lângă tine, relația se duce de râpă.

Foarte multe femei geloase cer telefonul mobil la control. Cer Facebook la control, conversațiile de pe Messenger, SMS-urile dacă mai folosește cineva și așa mai departe. Există și bărbați geloși peste măsură care au nevoie de o confirmare negru pe alb că nu există infidelitate.

Partea proastă este că această verificare a telefonului mobil este o idioțenie. Într-o relație serioasă nu-și are rostul pentru că relațiile serioase se bazează pe respect reciproc și pe încredere. De obicei, oamenii înșelați dezvoltă acest obicei de a supraveghea, de a controla mult peste limita normalului viața partenerului. Trebuie însă înțeles faptul că gelozia prostească distruge. Dacă încredere nu e, nimic nu e.

Cum poate fi evitată problema? Una dintre soluții ar fi mai mult timp petrecut alături de partenerul/partenera geloasă, timp în care el/ea să observe că nu discuți cu nimeni pe telefon, că nu primești apeluri suspecte sau mesaje ciudate.

De asemenea, un pic mai multă transparență nu ar strica, sunt șanse mari ac cel/cea care cere această verificare să se potolească în timp dacă observă că nu se petrece nimic din ce-și imaginează.

Reply