Cum poți deveni mai politicos

În ziua de azi, să fii politicos e lucru mare. Bunul simț se vede din ce în ce mai rar prin societatea din România, însă nu vă speriați, există o rețetă prin intermediul căreia poți să devii o persoană mai politicoasă. Sunt câteva sfaturi simple care mai mult ca sigur te vor ajuta pe viitor. Politețea te transformă într-o persoană mai pozitivă și mai productivă, așa că există avantaje majore.

Cum poți deveni mai politicos

Zâmbește mai mult – în momentul în care zâmbesc, oamenii transmit pozitivitate și reușesc să răspândească în jur vibrații pozitive. Oamenii veseli sunt de departe cei mai politicoși. Nu am văzut până acum un om ranchiunos/răutăcios care să spună prostii cu zâmbetul pe buze.

Ascultă mai mult – trebuie să asculți mai mult pe cei din jur, în momentul în care oamenii simt că tu le asculți punctele de vedere ori problemele, vor fi mult mai interesați de tine. Plus că a fi un bun ascultător este semn de politețe. Oamenii cu bun simț oferă din timpul lor celor din jur mai mereu.

Gândește înainte să vorbești – de cele mai multe ori oamenii reușesc să facă impresie proastă pentru că-i ia gura pe dinainte. Fii foarte atent la lucrurile pe care le spui și cu siguranță o să pari un om mult mai politicos în momentul în care din gura ta iese ceva frumos, nu o prostie cât casa.

Evită bârfa – niciodată, dar niciodată, un om politicos nu o să agreeze bârfa. Nici nu îi dă startul, nici nu o răspândește, nici nu o discută. Bârfa este cea mai de necontenit dovadă a nesimțirii, a omului prost crescut care își pierde timpul discutând oameni în loc să discute idei.

 

Reply