Stresul second hand – ce este și cum te poate afecta?

Stresul second hand nu este altceva decât stresul celor din jur, stresul apropiaților. Atunci când ții la cineva iar persoana respectivă este supărată sau stresată, ți se transmite și ție acea stare de spirit nasoală. Așa sunt oamenii concepuți, pun la suflet și supărările celor dragi, nu doar pe cele personale.

Cum te poate afecta stresul second hand

  1. Te simți stresat dar nu știi de ce, nu știi de unde vine această stare. După cum spuneam mai sus, oamenii sunt niște ființe care înmagazinează energie, pozitivă sau negativă. Atunci când înmagazinează multă energie negativă, apare stresul necunoscut, cu cauze greu de identificat. Atunci când ești stresat și nu identifici motivele, mai mult ca sigur este o stare transmisă de alții.
  2. Te-ai transformat încet dar singur într-o persoană pesimistă. E simplu să te transformi într-o persoană pesimistă în special atunci când ai în jurul tău oameni pesimiști sau oameni cărora li se întâmplă lucruri nasoale. Stresul second hand te poate transforma într-o persoană care vede numai lucruri rele în jur, doar pentru că cei din jurul tău au parte de ghinioane.
  3. Te enervează multe lucruri banale precum alertele de la e-mail. Irascibilitatea este primul semn de stres peste măsură. Poate că în viața ta toate sunt bune și frumoase, însă dacă ai prieteni la care ții foarte mult și care trec prin momente grele, o să preiei și tu din starea lor. E bine să sesizezi la timp această problemă și să încerci pe cât posibil să elimini stresul.
  4. Ideile tale nu mai curg pe bandă rulantă, nici creativitatea. E ceva foarte normal pentru momentele în care ești stresat, fie și din cauza altora, nu doar din motive personale. Stresul second hand afectează și creativitatea din păcate.

Reply