5 probleme sexuale pe care ar trebui să le iei în serios

Sexul poate că diferă de la persoană la persoană, dar dacă te confrunți cu următoarele condiții/simptome, ar fi bine să mergi să consulți un medic.

5 probleme sexuale pe care ar trebui să le iei în serios

Arsura vaginală la penetrare – este o problemă des întâlnită la penetrarea inițială, nu la penetrarea adâncă. Pentru a combate problema e nevoie de o consultație medicală amănunțită întrucât cauzele pentru care aceasta apare sunt destul de vaste.

Durere în timpul actului sexual – o problemă care poate să apară atât la bărbați cât și la femei și, de asemenea, poate fi cauzată de o mulțime de factori atât medicali cât și psihologici. Se recomandă celor care se confruntă cu această situație folosirea unui gel intim pe bază de silicon.

Ejacularea prematură – aceasta are loc involuntar ori înainte de actul sexual ori în timpul lui. Țineți cont de faptul că majoritatea bărbaților au o medie de 4 minute , așa că dacă sunteți aproape de această performanță, nu vă bateți capul. Dacă însă ejacularea are loc aproape imediat, e nevoie de terapie.

Uscăciunea vaginală – o problemă extrem de întâlnită pentru femei care deocamdată nu are soluție. Cauzele sunt multiple, de la alăptare la schimburile hormonale cauzate de apropierea de menopauză. Nivelul estrogenului scade natural atunci când femeia alăptează, rezultând lubrifiere vaginală deficitară. Lubrifianții din comerț pot fi o soluție, însă se recomandă și o investigație de specialitate.

Durere la penetrare adâncă – apare când cervix-ul este lovit în timpul actului sexual și este o problemă comună pentru anumite poziții (pe la spate de exemplu). Cervix-ul este mai sensibil la menstruație și atunci când vaginul este uscat. Cel mai bun sfat este comunicarea. Cei doi parteneri trebuie să comunice și să schimbe poziția astfel încât să dispară această problemă.

Reply