Balustradă din sticlă – avantaje și dezavantaje

Tuturor ne plac acele case din revistele de arhitectură, ultramoderne, în care sunt folosite fel de fel de materiale de construcții inovative. Partea bună este că în anul 2018, nimeni și nimic nu te poate opri să ai și tu o astfel de locuință atât timp cât ești dispus să investești bani. E clar că acele case superbe nu pot fi construite cu bani puțini. Am mai vorbit noi despre construcții de case și despre ideea de a construi cât mai modern, însă niciodată nu am abordat subiectul balustradelor. Astfel, discutăm acum despre balustrade din sticlă, unul dintre elementele de nelipsit dintr-o casă ultramodernă. Vom vedea care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale sticlei atunci când este folosită pe post de balustradă.

Balustradă din sticlă – avantaje și dezavantaje

Cele mai mari avantaje pentru folosirea sticlei în componența unei balustrade se leagă evident de aspectul general. Știm cu toții faptul că la nivel mondial, trendurile arhitecturale se bazează din ce în ce mai mult pe metal și sticlă, două componente de soi ale stilului modern. Pe lângă aspectul de nota 10 pe care balustrada din sticlă îl oferă casei tale, aceasta reușește să favorizeze destul de mult folosirea luminii naturale. În România se folosește destul de mult balustrada închisă, care obturează destul de mult lumina între cele două nivele. Grosimea balustradei din sticlă de până la 16 mm îi conferă siguranța de care are nevoie un element casant pentru a putea fi folosit într-o asemenea locație.

Ca dezavantaje, am putea să enumerăm prețul, care din păcate este destul de mare în România, și lipsa companiilor care se ocupă cu asemenea materiale de construcții/materiale decorative. E destul de dificil să faci rost de o balustradă din sticlă în România pentru că este un trend relativ nou pe plaiurile noastre și cererea nu este chiar atât de mare. Sunt convins că în următorii 10 ani acest trend al sticlei folosită în designul interior va lua și mai multă amploare, pentru că efectul vizual este unul mai mult decât impresionant.

Voi ce părere aveți despre aceste balustrade din sticlă? Ați fi dispuși să investiți în ele sau nu?

Reply