Cât ești dispus să investești în echipamentul de ski?

Discutam ieri cu vreo câțiva amici despre vacanța de iarnă. Am decis să mergem la Rânca, motiv pentru care am început să abordăm și problema echipamentului pentru ski. Evident, o să ne dăm pe pârtie pe-acolo zilnic și avem nevoie de protecție. Întrebarea de bază a fost cam care este suma de bani potrivită pentru o astfel de investiție? Niciunul dintre noi nu a mai schiat și din cauza asta niciunul nu cunoaște detalii legate despre costurile acestui sport de iarnă.

Singura concluzie la care am ajuns este că ar fi bine să cumpărăm acum echipament ski, întrucât la iarnă prețurile vor crește simțitor. Și oricum nu suntem genul acela de persoane care să lase pentru ultimul moment aceste pregătiri. Concluzia la care am ajuns referitor la acest echipament ski a fost că o medie de 1000 de lei cheltuită pentru costum și cască, este suficient. Cu 1000 de lei reușim să cumpărăm ceva de foarte bună calitate , cu un nivel de siguranță corespunzător unor oameni care nu au mai pus niciodată schiurile în picioare, care au toate șansele să-și rupă gâtul la prima coborâre.

Se putea și mai ieftin dar ne-am gândit la siguranță. Se petrec foarte multe accidente pe pârtiile din întreaga lume așa că e bine să fim pregătiți. Chiar dacă mergem la zăpadă, pârtia este destul de dură, nu e ca atunci când ne tăvăleam prin zăpadă în copilărie. Trebuie să luăm foarte în serios ideea de siguranță atunci când decidem să mergem să schiem, o căzătură mai serioasă poate să pună capăt concediului mult mai devreme și ne poate ține la pat destul de mult timp. Nimeni nu cred că-și dorește să transforme concediul dintr-un eveniment frumos și relaxant într-unul tragic, de care să se lege amintiri nasoale.

Rămâne la alegerea voastră câți bani doriți să cheltuiți cu echipamentul de ski, însă, repet încă o dată, siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc mai ales dacă vă încadrați tot la categoria celor „neexperimentați”, ca noi de altfel. Dacă aveți un buget mai restrâns puteți face rost de un echipament de calitate dacă veți cumpăra pe timp de vară, ori cel târziu pe final de vară.

Reply