Motivul științific pentru care ar trebui să faci sex astăzi, la ora 15

Sexul e puternic. Pe lângă faptul că îți schimbă starea de spirit și te face să fii mai pozitiv, studiile recent arată faptul că reușește să prelungească și speranța de viață. Hormonii au un impact asupra vieții sexuale destul de mare, la fel și timpul petrecut alături de parteneră după actul în sine.

Se pare că acești hormoni se găsesc în organism în cantități mai mici sau mai mari, în funcție de perioada zilei.  Așadar, dacă reușești să te sincronizezi cu partenera în ceea ce privește fereastra orară când hormonii sunt la maxim, ai toate șansele să te bucuri de un sex mult mai calitativ.

Potrivit expertului în hormoni Alisa Vitti, ora 15 ar fi această fereastră când hormonii ambilor sunt la maxim. Pentru femei, ora 15 este momentul zilei când cortisolul este la maxim, hormon care aduce energie. Tot la ora 15, bărbații au la ora 15 un nivel maxim de estrogen, hormon care transformă omul într-unul mai emoțional. Vitti, autoare a ghidului hormonal WomanCode, spune că pentru a se bucura de un sex de calitate, partenerii trebuie să-și sincronizeze libidourile. Un alt moment bun pentru sex este dimineața, când testosteronul este la maxim. „Bărbații sunt foarte dispuși să inițieze o partidă de sex la prima oră pentru că sunt mai capabili să presteze un sex mai bun” spune Vitti.

Reply