Cățel de rasă cumpărat sau maidanez adoptat?

Există foarte multă controversă în societate în ceea ce privește ideea de a face rost de un câine. Unii zic că cei de rasă nu ar trebui să existe atât timp cât poți lua un maidanez gratis, alții spun că fiecare cu gusturile lui care trebuie respectate. România într-adevăr are o mare problemă cu acești căței maidanezi, e foarte posibil să fim unici în lume în ceea ce privește numărul câinilor lăsați liberi pe străzi.

Cățel de rasă cumpărat sau maidanez adoptat?

Părerea mea este că fiecare om are dreptul de a alege. Cei care doresc un câine de rasă pentru care sunt dispuși să plătească bani grei nu trebuie blamați. Nu este vina lor că există câini comunitari. Dacă autoritățile statului și-ar face treaba, nu am mai avea acest subiect al câinilor maidanezi în discuție. Într-o țară normală, câinii nu umblă liberi pe străzi cu milioanele iar oamenii nu trebuie constrânși să încline balanța preferințelor într-o parte sau alta. Fiecare persoană care-și dorește un cățel trebuie să aibă libertatea de a alege spre ce optează fără să fie judecat de societate.

Rasele de câini nu ar trebui să conteze și de multe ori constat o mare ipocrizie din partea celor care blamează oamenii ce aleg să cumpere un câine. De ce? Pentru că se intitulează mari iubitori de câini dar acasă nu au niciun patruped. Păi dacă tot îți pasă atât de mult de acești maidanezi cât să învinuiești pe X și Y că nu adoptă, nu ar trebui să ai tu în primul rând casa plină de căței fără stăpân adunați de pe stradă? Din această cauză consider irelevantă o asemenea discuție care culmea, are loc din ce în ce mai des în societate. Fiecare om trebuie să se bucure de lucrurile pe care și le permite cumpăra și cu asta  basta. Dacă unii doresc să cumpere un câine, să o facă. Și acelea tot animale sunt și merită și ele iubire și dragoste. Nu este nimic greșit în asta. Puteți arunca o privire pe charmy.ro să vedeți de ce aleg unii să cumpere câini în loc să îi adopte: pentru că cei de rasă sunt absolut superbi.

Reply