Sărutul te face mai puternic

Nu o spun eu, o spun statisticile. Haideți să vedem împreună cum se poate întâmpla așa ceva. Cred că este destul de logic faptul că atât timp cât într-un cuplu există sărut, există afecțiune, sentimente, încredere reciprocă, nu?

Cum te face sărutul mai puternic

Sărutul întărește imunitatea – un studiu al celor de la Medical Hypotheses spune că sărutul poate îmbunătăți sistemul imunitar feminin împotriva Cytomegalovirus, ce poate cauza pierderea vederii la copii și alte defecte de la naștere.

Sărutul arde calorii – aici există multe studii pe acest subiect, fiecare minut de smotoceală poate să ardă între două și șase calorii. Nu e mult dat decât deloc?

Sărutul antrenează mușchii – este vorba despre mușchii feței bineînțeles, mușchi care sunt destul de mulți la număr, înjur de 30. Acești mușchi dacă sunt antrenați te scapă de riduri.

Sărutul relaxează – rapoartele științifice spun că sărutul crește nivelul de oxytocină, calmantul natural al corpului, și crește numărul endorfinelor. Reușește așadar să reducă cantitatea de stres acumulată.

Sărutul te poate ajuta să-ți alegi partenerul cel mai bun – antropologul Helen Fisherdescrie sărutul drept „unealta de ales partenerul”. Studiile arată faptul că sărutul este un mod biologic de a determina cu cine ești cel mai compatibil din punct de vedere genetic.

Sărutul pasional este bun pentru sănătatea orală – potrivit Dental Health Magazine, sărutul pasional (franțuzesc) crește cantitatea de salivă, salivă care ajută la păstrarea întregii cavități bucale mai curată.

 

Reply