Reguli de etichetă legate de telefonul mobil pe care multă lume nu le respectă

Cu toții ne dorim să fim cât mai politicoși atunci când avem o întâlnire, fie ea de business ori personală, însă tehnologia modernă ne dă mari bătăi de cap. Suntem obișnuiți să butonăm telefonul de 50.000 de ori pe zi iar acest lucru ne poate face să uităm de câteva reguli de etichetă, de bun simț mai bine zis din cadrul întâlnirilor și nu numai. Iată care sunt cele mai încălcate reguli de etichetă distruse de telefonul mobil.

Reguli de etichetă legate de telefonul mobil pe care multă lume nu le respectă

Nu se butonează telefonul la cină – să stai pe telefon în timp ce partenerul sau familia se bucură de compania celor din jur, este un gest total nepoliticos. La cină oamenii discută între ei de când lumea.

Nu se vorbește la telefon când plătești la casă  – evident, puțini par să știe chestia asta, foarte multă lume continuă să vorbească la telefon în timp ce interacționează și cu casierița de la supermarket.

Nu se închide telefonul când celălalt nu a terminat de vorbit – se întâmplă de multe ori să închidem deși cel cu care discutăm mai avea ceva de spus. E foarte nepoliticos să faci așa ceva.

Nu se folosește telefonul mobil în timp ce conduci – poate cea mai frecvent încălcată regulă de etichetă în România, atunci când vine vorba despre telefoanele mobile. Pot apărea accidente grave din cauza lor.

Se închide telefonul la film, biserică, teatru, etc – cel puțin în România am observat că se ține cont cât de cât de această regulă, deși sunt mulți care le folosesc și în asemenea locuri.

 

Reply