Poți să ai o relație mai bună folosind Social Media? Nu prea…

Social Media reprezintă de multe ori modul perfect de a strica o relație și de a îndepărta partenerii unul de celălalt, există oare și situații în care te poate ajuta, situații în care îți poate întări relația? Nu prea… Iată ce trebuie să faci ca să stai departe de acest flagel dacă cumva ajunge să-ți afecteze viața.

Poți să ai o relație mai bună folosind Social Media? Nu prea…

Nu folosi social media când ești trist – dacă cumva relația ta nu merge prea bine, să vezi cupluri fericite care pozează mereu și care-și dau Check-in din diverse locații romantice, nu te va ajuta foarte mult. Mai bine stai departe de Facebook în această perioadă pentru că te va deprima și mai tare. Mergi mai bine la un film, încearcă să citești o carte, dar nu petrece timp online pentru că va fi în dezavantajul tău.

Caută ajutor din partea profesioniștilor – Wendy O’Connor, psiholog, crede că e o idee bună să cauți ajutor atunci când nu te poți deconecta de la social media. „Social Media poate să fie ceva extraordinar. Din păcate, atunci când sarcinile tale de zi cu zi și interacțiunile din viața reală sunt întrerupte de Facebook, intri într-o zonă destul de toxică”. E bine să cauți ajutor din partea profesioniștilor pentru a scăpa de această dependență de Social Media. Dependența de tehnologie există și se poate trata.

Recunoaște faptul că te-ai izolat – în timp ce tehnologia poate să ofere o escapadă din viața stresantă de zi cu zi, prin Netflix, Instagram, Facebook, poate să te și izoleze. Un studiu venit de la Universitatea Missouri Columbia a dovedit faptul că pe măsură ce stăm tot mai mult captivi în Social Media, relația noastră din viața reală începe să sufere. Și oricine poate să vadă acest lucru, terasele sunt pline seară de seară de cupluri care ies să ia cina, dar sunt mai preocupați de ce se petrece pe telefon, în mediul online, nu de ce are de spus partenerul cu care au ieșit.

Reply