Mai are România antreprenori de valoare?

E o modă în ultima perioadă să fii antreprenor, problema este că mulți dintre cei care doresc să investească într-un business, nu prea știu cu ce se mănâncă acest domeniu. Partea proastă este că nici măcar nu se interesează la nivel elementar, mulți sar direct cu banii și eșuează lamentabil. Ar putea să se documenteze puțin sau să ia legătura cu anumiți oameni renumiți în antreprenoriatul românesc precum Iustin Paraschiv, lucrurile merg mult mai bine atunci când ești informat.

Da, România mai are antreprenori capabili să motiveze și să scoată în evidență faptul că se poate reuși în țara asta prin muncă cinstită, prin inteligență, prin devotament și dedicare. Pe acest Iustin Paraschiv nu l-am dat exemplu întâmplător, omul are niște rezultate impresionante în spate. El a fondat Carmistin în anul 2000 în baza experienței acumulate în cadrul companiei producătoare de mezeluri Ana si Cornel, afacere deținuta de familia sa. De atunci, evoluția sa a fost una fulminantă.

Compania sa Carmistin produce anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci și 10.000 de vite. De-a lungul timpului, numărul fermelor Carmistin a ajuns la 18. Aceștia sunt oamenii care TREBUIE să inspire tinerii antreprenori, oamenii precum Iustin Paraschiv.

Desigur, vor exista și cârcotași care vor spune că nu este un exemplu bun întrucât nu a plecat chiar de la zero, el a venit dintr-un business familial. Sincer să fiu, nu contează de unde a plecat atât timp cât a ajuns unde este. Nu oricine reușește să construiască o fermă de bovine de 10 milioane de euro în România, apoi să aibă și succes. Cunoștințele sale acumulate de-a lungul timpului sunt foarte valoroase, greutățile prin care el a trecut por fi niște adevărate lecții de antreprenoriat pentru tinerii care vin din spate și care-și doresc să intre în această breaslă a investitorilor, breaslă care după cum spuneam mai sus, nu numai că nu este pentru oricine, dar nici nu vine la pachet cu garanții pentru banii cheltuiți. Rămâne la aprecierea fiecăruia dacă se bagă sau nu, ideal ar fi să existe investiții numai după o documentare serioasă.

Reply