Vă invit la plimbare. Incursiune pe străzile din New York

New York, un oraș mult mai mare și mai aglomerat decât București, însă totodată mult mai liniștit. Fără claxoane, fără puli băgate la fiecare colț de stradă în diverse neamuri ale diverșilor participanți la trafic, fără mașini din care să duduie manele, fără imbecili care circulă de parcă le-a luat cea de origine șosea.

Parcă e oarecum relaxant acest tip de aglomerație, când mă uit la clipul de mai jos mă simt mai relaxat. Asta înseamnă de fapt civilizație, să trăiești într-un mediu aglomerat și să fii capabil să respecți pe cei din jur. Iar făcând asta, și cei din jur te vor respecta pe tine. Nu vreau să fiu înțeles greșit, nici în New York nu se respectă regulile de circulație la perfecție. Nicăieri în lume nu există așa ceva, însă cu toate acestea, oamenii au grijă să nu parcheze pe banda a doua (din cauza amenzilor probabil), au grijă să schimbe banda numai după ce s-au asigurat (din pricina asigurărilor mari probabil), au grijă să nu se bage ca moțul în intersecții și să le blocheze dacă au prins galbenul (tot din cauza amenzilor) și așa mai departe.

Nu știu, eu unul mă uit la clipul de mai jos și visez, visez că sunt acolo, nu într-o țară bizară, condusă de oricine numai de români nu, care nu vrea și nu poate să se civilizeze. Sunt curios ce părere o să aveți și voi despre acest oraș care deși este suprapopulat, tot reușește să rămână super civilizat. Dacă ați fost pe acolo, cu atât mai bine, mi-ar prinde bine un comentariu cu experiențe personale de pe străzile din NY.

Reply