Românul, cazanul și vânzarea

Site-urile de anunțuri gen olx sau lajumate sunt cunoscute pentru secțiunea auto. Acolo, fel de fel de oameni, care mai de care mai nebuni, mai lacomi sau mai „șmecheri” (cel puțin așa își imaginează ei că sunt, în realitate sunt doar penibili) își fac veacul încercând cu disperare să scape de niște cazane ordinare, multe dintre ele fiind probabil refuzate chiar și la centrele de dezmembrări.

Cam așa e românul de obicei, își cumpără mașină, nu o întreține că nu are bani de așa ceva iar când mașina se transformă într-o căruță, o scoate la vânzare. Prețul cerut este evident ridicol, de domeniul absurdului. E plin internetul de troace scumpe, pentru care eu unul nu găsesc altă explicație în afară de lăcomie prostească. Dacă un român cumpără un BMW Seria 5 din 2001 și îl ține 4 ani fără să schimbe măcar o bucșă, în momentul în care apar problemele tehnice apare și anunțul de vânzare.

Evident, vânzătorul trece foarte des pe la biserică în speranța că acea căruță nu-l va lăsa de tot până reușește să o dea mai departe altui prost, pardon, cumpărător. În mod normal și firesc, chiar dacă are un cazan aflat cu un picior în groapă, prețul cerut pentru acest cazan semi decedat este unul care seamănă foarte mult cu cel cerut de alt individ pe piață dacă care o mașină aflată în perfectă stare de funcționare.

Lasă că merge și așa, de ce să căutăm cumpărători care să fie mulțumiți de achiziție când putem căuta fraieri pe care să-i prostim în ultimul hal. Recomandarea mea: nu cumpărați autoturisme de la români, niciodată. Nu există niciodată siguranța că nu există defecte ascunse sau probleme majore.

Reply