Ce NU ar trebui să spui niciodată unei persoane aflate în depresie

Se spune că depresia este boala secolului 21, și din păcate nu prea se poate trata. E ceva cu care trebuie să trăiești pentru tot restul vieții cel mai probabil. Contează foarte mult însă pentru starea de spirit ce anume spui unei asemenea persoane atunci când intri în contact cu ea, așa că în cele ce urmează vom discuta despre ce anume trebuie evitat din discuție, despre ce anume NU ar trebui să spui niciodată unei persoane aflate în depresie. Veți vedea că sunt lucruri destul de simple și de interesante totodată.

Ce NU ar trebui să spui niciodată unei persoane aflate în depresie

  1. „Scapă de depresie”– nu ar trebui să spui acest lucru întrucât potrivit studiilor, omul va începe să își banalizeze condiția și să nege suferința. A încuraja un depresiv nu e chiar așa de ușor pentru că ai de-a face cu niște oameni care își doresc să fie veseli dar pur și simplu nu pot fi așa.
  2. „Totul e în mintea ta” – când spui acest lucru subliniezi faptul că depresia este o boală gravă pe care respectivul o are și de care trebuie să scape cumva. Dacă cineva nu se simte prea bine din acest punct de vedere mai bine spui că ține de persoană, nu de mintea ei.
  3. „Cine a zis că viața e ușoară?” – trebuie evitată și această frază pentru că deși pare să fie ceva de încurajare, oamenii aflați la depresie sunt oarecum conștienți de acest lucru, de faptul că viața e nedreaptă. Pentru ei va veni ca o confirmare care va face boala să se țină în continuare.

Reply