Presa de balotat deșeuri – indispensabilă oricărui business din comerț

Mi se făcuse ieri sete pe stradă și am zis să intru într-un mic magazin de cartier. Odată ce-am trecut pragul, m-am simțit oarecum claustrofob. Rafturi până la tavan într-o încăpere de maxim 10 metri pătrați. La tejghea nu era nimeni, doar se auzea un foșnet în spate, într-o cămăruță de 2 pe 2, jumătate plină cu marfă, jumătate plină cu cartoane și ambalaje din plastic, deșeuri de la marfa expusă pe rafturi. După 3 secunde a apărut și vânzătoarea, strecurându-se înspre tejghea.

Nu am înțeles niciodată de ce unii oameni nu încearcă să optimizeze un pic micul spațiu pe care-l au la dispoziție. Adică după ce că ai o cameră de 2 pe 2 în care trebuie să depozitezi marfa, o umpli și cu cartoane și ambalaje goale pe jumătate? Există prese de balotat deșeuri care pot rezolva această problemă a cartoanelor aruncate pe fie unde, care pot să îți redea spațiul ocupat aiurea de ele.

Aceste prese nu sunt scumpe dar din păcate, mentalitatea românească împiedică unii patroni să le vadă utilitatea. De obicei, românii nu investesc în utilaje care nu le aduc un profit imediat. Uneori, banii nu sunt chiar tot ce contează, mai contează și oamenii care-ți vin la muncă.

Mai contează și modul în care se simt acești oameni când sunt puși să muncească într-un spațiu foarte strâmt în care sunt pe deasupra și năpădiți de cartoane. Aceste prese de balotat deșeuri nu costă o avere și rezolvă problema instant, putând fii folosite de oricine, inclusiv de către angajați.

Baloții de carton rezultați ocupă evident mult mai puțin spațiu, putând fii aranjați, stivuiți unui peste celălalt. Aceștia vor putea fi duși la reciclat și astfel, cu timpul prețul presei de balotat deșeuri va fi amortizat. Evident, este ceva pe termen lung dar din păcate oamenii nu gândesc mereu pe termen lung. Mulți se gândesc că dau acum niște bani și că nu îi mai recuperează tot așa, la interval de o zi distanță. Cine știe, poate pe viitor oamenii se vor trezi și vor adopta o mentalitate mai europeană un pic.

Reply