3 semne că ești foarte timid. Și cum poți remedia această problemă.

Ești genul de băiat mai timid, introvertit sau tăcut? Experții au stabilit ce anume te face să fii timid și cum să depășești lucrurile care te țin în loc.

3 semne că ești foarte timid. Și cum poți remedia această problemă.

  1. Îți dorești să vorbești mai mult – introvertiții sau oamenii tăcuți nu sunt neapărat timizi iar diferența se face la nivel de confort. Introvertiții nu sunt neapărat nervoși în condiții sociale, ei doar preferă grupurile micuțe. Oamenii timizi însă, ei își doresc să fie sociabili, problema e că aceștia ajung în societate înconjurați de oameni și pur și simplu nu știu ce să facă. Nu știu cum să facă să vorbească cu oamenii. Timiditatea nu este un defect, însă dacă nu înveți să o controlezi, te va controla ea pe tine.
  2. Te simți foarte singur – când nu te poți integra, poți căpăta senzația că nu este locul tău acolo. Oamenii timizi se consideră mereu singuri, cei mai singuri. Ei bine, statisticile ne arată că 40% dintre oameni se consideră timizi. Există șanse mari ca printre cei care se consideră foarte singuri să existe mulți alții care să se considere la fel.
  3. Nu știi cum să începi o conversație – oamenii timizi de multe ori nu sunt cei care încep o conversație pentru că nu știu cum să facă asta. Cu toate acestea, nu este misiune imposibilă, poți începe o discuție despre mediul în care vă aflați, e un punct de care ambii interlocutori se leagă. Dacă te duci să vezi un film, discută despre el. sau pur și simplu poți să faci remarci legate de vreme. Dacă e prea cald sau dacă e prea frig. Aceste mici replici de început pot fi dezvoltate.

Reply