Lavazza vs illy – care cafea este cea mai bună?

Cu toții ne dorim să ne trezim dimineața cu cea mai bună cafea, însă ofertele disponibile în magazinele offline și online sunt destul de stufoase. Cred că în acest moment există peste 150 de branduri diferite de cafea comercializate în România, și cu toate că mulți dintre noi rămânem fideli alegerilor făcute în trecut atunci când vine vorba despre licoarea magică de dimineață, suntem dispuși noului, suntem dispuși să încercăm și lucruri noi. În acest moment, pe piața cafelei din România există doi titani: Lavazza și illy. Sunt convins că ați auzit de ambele branduri și sunt sigur că le-ați și încercat prin diverse cafenele. Dacă nu ați cumpărat până acum pentru acasă așa ceva, sunt sigur că în viitorul apropiat veți face o încercare cu cafea illy sau măcar cu capsule cafea Lavazza. Care dintre cele două este mai bună o să întrebați probabil… Ei bine, aici intervin gusturile personale dar și câteva detalii pe care le veți descoperi în cele ce urmează.

Lavazza vs illy – care cafea este cea mai bună?

Cafeaua Lavazza – când spui Lavazza, spui tradiție italienească veche de sute de ani. Prima ceașcă de cafea Lavazza a fost sorbită în anul 1895 (în urmă cu 123 de ani), de către fondatorul companiei Luigi Lavazza în localitatea Turin. Iată-ne 123 de ani mai târziu, sorbind și noi dintr-o cafea excepțională, a cărei rețete nu s-a schimbat deloc. În România, există trei sortimente de cafea Lavazza ce poate fi cumpărată: cafea boabe, măcinată sau capsule pentru espressor. Evident, cafeaua boabe rămâne baza, iar dintre cele mai celebre sortimente amintim Gran Riserva, Pienaroma, Super Crema, Super Gusto, Tierra, Top Clas, Gran Espresso, Grande Ristorazione Rossa, Qualita Ora, etc. Din punctul meu de vedere, faptul că foarte multe cafenele din România servesc acest brand vine ca un fel de vot de încredere pentru calitate. Italienii au reușit dintotdeauna să iasă în evidență prin calitatea cafelei, drept dovadă cei doi titani Lavazza și illy.

Cafeaua illy – deși nu are 123 de ani vechime, brandul illycafe se laudă cu 85 de ani. O viață de om. Prima ceașcă de cafea illy a fost turnată în anul 1933 de către fondatorul Francesco Illy, la Trieste în Italia. Iată cum două branduri de renume mondial din lumea cafelei au ajuns să ia naștere în aceeași țară. Spre deosebire de Lavazza, illy se găsește și sub formă de cafea instant. Aceasta este singura diferență în materie de sortimente între cele două. Sunt convins că ați gustat până acum suficientă cafea illy pe la terasele și cafenelele din oraș. Sunt sigur de faptul că v-ați convins de calitatea acestui brand care deși nu are suta de ani vechime, a reușit să se impună pe piață prin gust, prin aromă, prin raportul calitate-preț excelent. Știu că prin supermarketuri și hipermarketuri nu prea se găsește cafea illy, însă dacă doriți să o încercați găsiți zeci de sortimente diferite pe Cafelim magazin de cafea dedicat.

Singura modalitate prin care vă puteți convinge care dintre cele două cafele este mai bună pentru voi, este să le încercați pe ambele. Aici, internetul vine în ajutorul vostru și prin intermediul celor de la Cafelim, vă pune la dispoziție o gamă largă de produse Lavazza și illy, dintre care puteți alege pe cele care vă plac cel mai mult, în funcție de intensitatea prăjelii, felul bobului și așa mai departe. Există foarte multe opțiuni și sunt sigur că într-un final, veți reuși să trasați linie și să răspundeți la întrebarea din titlu, respectiv care cafea este mai bună? Lavazza sau illy? Singura recomandare pe care pot să vi-o fac este: atunci când comparați, să fie produse similare. Boabe cu boabe de intensitate a prăjelii asemănătoare, capsule cu capsule și așa mai departe. Cred că ați înțeles ideea, nu? De asemenea, dacă aveți deja o opinie formată în acest sens, o aștept cu mare drag în secțiunea de comentarii de la finalul articolului.

Reply