4 lucruri pe care NU trebuie să le faci pe Facebook

Facebook a evoluat fantastic în ultimii 5 ani și pentru mulți oameni, a devenit parte componentă a vieții lor. Din păcate, se întâmplă să apară probleme din pricina celor postate pe această rețea de socializare așa că în cele ce urmează vom vedea 4 lucruri pe care nu ar trebui niciodată să le postezi online, mai ales pe Facebook, o rețea de socializare care poate răspândi o prostie cu viteza ciumei.

4 lucruri pe care NU trebuie să le faci pe Facebook

  1. Nu discuta politică – politica, controversa, este cel mai simplu mod de a isca o ceartă/ știm cu toții cum e la noi, dacă X ține cu PSD e înjurat, dacă Y ține cu PNL e porcăit. Cel mai bine este să stai departe de acest subiect prea sensibil pentru români după cum putem observa.
  2. Nu posta lucruri foarte personale – după cum știm, Facebook e spațiu public. Nu e ok să postezi acolo chestii foarte personale, nu este locul potrivit pentru așa ceva. În plus, trebuie să știi că pot apărea consecințe dramatice. Sunt oameni care și-au pierdut joburile postând chestii personale pe Facebook, lucruri din viața de zi cu zi ce afectează imaginea angajatorilor.
  3. Nu îți critica public prietenii – dacă ai ceva de împărțit cu X sau cu Y, cel mai bine este să o faci în privat, rufele se spală în familie cum se spune. Evită bălăcăreala online, te faci de râs. În plus, îți poți pierde prietenii dacă alegi să-i umilești cu postări sau comentarii publice pe Facebook.
  4. Nu-și plânge de milă – în realitate nu-i pasă nimănui de Facebook și de atenția care se poate primi/oferi acolo. Discutăm despre o rețea de socializare fără valoare în viața reală și în care nu trebuie niciodată să ai încredere. Pe Facebook, nimeni nu este cine pare.

Reply