Cum înregistrezi un nou domeniu web?

Înregistrarea unui domeniu nu este un procedeu „bau-bau”. Nu trebuie să te sperie sau să te îngrijoreze chiar dacă nu ai mai făcut asta niciodată, chiar dacă nu ai experiență în domeniul de online.
Atât timp cât știi clar ce ai de făcut, nu există motiv de temere, mai ales că există site-uri specifice de inregistrare domenii care facilitează foarte mult acest întreg proces, indiferent că discutăm despre domenii .ro, .com sau altă extensie.

Venim în ajutorul tău și îți vom prezenta detaliat o procedură simplă de înregistrare domenii:

Cum înregistrezi un nou domeniu web?

  1. Verifici disponibilitatea – ca să poți cumpăra un domeniu nou, acesta trebuie să fie în primul rând disponibil. Poți verifica acest lucru în căsuța principală de pe site, în care scrie „nume domeniu dorit”. Dacă domeniul nu este disponibil dar este compus din mai multe cuvinte, poți utiliza simbolul „-” între cuvinte pentru alternativă, sau poți efectiv încerca să schimbi câteva litere/cuvinte din denumire fără să modifici înțelesul.
  2. Selectezi perioada de înregistrare – din păcate, dacă este un domeniu .ro nu vei mai putea alege să-l achiziționezi pe viață. De la 1 martie 2018, cei de la RoTLD (instituția care se ocupă cu domeniile românești) a eliminat această posibilitate. Vei fi limitat la o perioadă cuprinsă între 1 și 10 ani.În plus, dacă vei cumpăra pe perioadă mare domeniul vei putea să te bucuri de discount-uri.
  1. Completezi datele – deși poate o să ți se pară o procedură ciudată, ai să vezi că totul are o logică. Domeniul se înregistrează pe un nume sau pe o companie, o să fie nevoie de o adresă de e-mail și de o adresă de reședință pentru facturare. Adresa de e-mail va fi folosită doar pentru a ți se trimite notificări în preajma momentul în care domeniul urmează să expire, ori când acesta intră în perioada de grație de 90 de zile, timp în care ai întâietate în al-l reînnoi față de cineva din exterior care dorește domeniul tău.
  2. Efectuezi plata – plata este pasul final.
    Este cel care încheie toată procedura de înregistrare a domeniului tău web. Plata în sine poate fi efectuată cu cardul online, rapid și sigur, fără bătăi de cap. Dacă ai drum prin oraș pe la bănci, poți opta și pentru varianta depunere numerar, exclusiv ING și Libra Bank.

După cum ai observat, acest proces de înregistrare domenii este unul foarte simplu.

Reține
:
Poți să alegi să cumperi un domeniu site pe o perioadă de 10 ani și astfel să te bucuri de alte lucruri importante.

Dacă totuși optezi pentru plata anuală, atunci să nu uita să folosești o adresă de e-mail validă la care vei mai avea acces și peste acest an în curs. Acolo vei primi notificări legate de data expirării domeniului, astfel încât să nu-l pierzi.

Cumpără domeniile tale preferate acum și scapi de griji!

Reply