Motivul științific pentru care unele cupluri se împacă după ce se despart

Aproape jumătate dintre cuplurile care se despart, decid ulterior să-și mai dea o șansă. Ei bine, știința are o explicație pentru care se întâmplă treaba asta. Este vorba despre un studiu al Kansas State University care datează din 2013, și care a scos la iveală faptul că împăcarea survine în urma a două posibilități: gândul că partenerul s-a schimbat între timp, ori gândul că pe viitor vor comunica mai bine.

În plus, se pare și că motivația are un cuvânt greu de spus aici, potrivit altui studiu publicat în Social Psychological and Personality Science. De data aceasta, cercetătorii de la Universitatea din Utah alături de cei de la Universitatea din Toronto, au chestionat cuplurile legat de motivele pentru care și-ar dori despărțire sau să rămână împreună. Motive populare pentru continuarea relației erau optimismul (speranța că partenerul se va schimba), investiția emoțională în acea relație, responsabilitățile familiale și mai ales frica de ce va urma, de singurătate. 66% dintre cei chestionați au confirmat faptul că doresc să rămână în relație din cauza intimității și din cauza dependenței dezvoltată pentru partener.

De cealaltă parte a baricadei, cei care au afirmat că doresc să întrerupă relația au invocat distanța emoțională, lipsa de încredere, alături de incompatibilitate generală (certuri dese). 38% dintre aceștia au afirmat că doresc să rupă relația din pricina infidelității. În ciuda sentimentelor negative, 49% dintre cei care au declarat că doresc să rupă relația încă au sentimente amestecate, încă nu sunt siguri. Astfel, cercetătorii au subliniat faptul că 50% dintre cei care se despart ajung să se împace ulterior.

Reply