De ce să purtăm ochelari de soare?

Pe lângă că sunt un accesoriu foarte la modă, aceștia au nenumărate beneficii de care puține persoane știu. Majoritatea îi folosesc pentru protecția împotriva luminii puternice a soarelui, dar dacă vei continua să citești, vei afla de ce este important să porți ochelarii de soare mai des.

  1. Protejează ochii împotriva razelor UV

         Ochii umani sunt foarte sensibili când vine vorba de razele UV. Expunerea prelungită la soare poate să cauzeze diferite boli precum: arsură corneeană (fotocheratita), pterigion, cataractă și multe altele. Când alegem ochelari de soare este foarte important ca aceștia să fie de calitate superioară cu protecție 100% impotriva razelor UV.

  1. Protejează ochii împotriva nisipului, prafului și vântului

            Ochelarii de soare funcționează ca un ”paravan” împotriva nisipului, prafului și vântului. Aceste elemente sunt periculoase pentru ochi pentru că particulele de nisip pot zgâria ochiul și de asemenea, este foarte durereos să ai mici particule în ochi. Vântul și nisipul sunt și ele amenințătoare pentru ochi, deoarece acestea pot irita ochiul dacă petrecem mult timp expuși în  aceste condiții

  1. Reduce durerile de cap și migrenele

         Lumina puternică poate fi o cauză a apariției durerilor de cap și a migrenelor. Prin folosirea ochelarilor de soare, se poate reduce intensitatea luminii și apariția durerilor de cap. Pe lângă acest beneficiu, aceștia mai ajută ochiul împotriva oboselii și încordării ochiului care poate produce riduri pe o perioadă mai îndelungată.

Ai nevoie de o nouă pereche de ochelari de soare care să îți asigure protecție și confortul esențial? Te așteptăm în magazinele Gama Optic din Cluj-Napoca, Gherla și Dej unde vei găsi o gamă variată de ochelari de la cele mai renumite branduri. Pentru mai multe informații intră pe http://gama-optic.ro/magazine/

Reply