3 semne că petreci prea mult timp pe Facebook

Pentru mulți dintre noi, Facebook a devenit un mod de viață, ceea ce din punctul meu de vedere nu e chiar ok. Această rețea de socializare a devenit precum un drog, a reușit să absoarbă viața reală a oamenilor cu totul. Din păcate, se pare că într-o perioadă în care internetul deschide calea către comunicare, oamenii devin tot mai izolați unul față de celălalt în realitate. Dacă te sperie acest gând al înstrăinării de realitate din pricina online-ului, iată 3 semne că petreci prea mult timp pe Facebook.

3 semne că petreci prea mult timp pe Facebook

  1. Te simți aiurea într-un grup real – dacă te duci la o întâlnire cu oameni noi, la o petrecere, nuntă, etc, și ești genul de om care nu știe ce să facă și cum să interacționeze, și tot ce poți face este să scoți telefonul din buzunar pentru a scăpa de această „povară” a socializării reale, clar petreci prea mult timp într-un mediu virtual, probabil tot pe Facebook.
  2. Ai impresia că ești inferior – dacă ai obiceiul să te plângi că X și Y are poze mai faine ca tine și că sunt persoane mai frumoase, clar petreci prea mult timp pe Facebook. Nu contează că ei primesc mai multe like-uri,a sta nu înseamnă că pe tine te apreciază lumea mai puțin. Like-urile de pe Facebook sunt doar niște impresii fără substanță în lumea reală.
  3. Lungești pauzele la muncă – pauzele sunt foarte utile într-un mediu business, te ajută să te recreezi și să-ți golești mintea. Problema este că în momentul în care intri pe Facebook, sunt șanse mari ca 10 minute să se transforme în 30 și e clar că productivitatea ta o să scadă destul de mult în loc să crească. Mare atenție la acest aspect, există cazuri în care oamenii și-au pierdut locurile de muncă din cauza faptului că stăteau prea mult timp butonând la telefon.

Reply