Casele de amanet – printre cele mai eficiente metode de imprumut

Se intampla adesea sa aud la unele persoane ca nu se descurca cu banii de la o luna la alta din diverse motive. Acum e de inteles ca la noi salarile sunt foarte mici, iar daca ai nenorocul sa lucrezi pentru o leafa de 1500 de lei sa mai ai si copii, chirie cu intretinere – ma gandesc si eu ca e dificil sau chiar imposibil.

Totusi acest lucru nu il aud neaparat din partea unor persoane cu familie si chirii, ci de la persoane care sunt singure, pe cont propriu si adesea castiga peste 2000 de lei iar dupa opinia mea zic ca e un salariu decent pe care te poti baza de la o luna la alta mai ales ca esti singur. E foarte subiectiva problema asta a salarilor si e trist ca suntem pe ultimele locuri din Europa la cele mai mici venituri.

Mi s-a intamplat si mie de cateva ori sa raman fara bani pana la urmatorul salar pentru ca am avut doua nunti la care eram obligat sa particip, am avut de platit rata si abonamentul la telefon si alte cheltuieli care va dati seama trebuiesc achitate. Urmatorul salar il primeam abia peste doua saptamani iar solutii prea multe nu erau. De imprumutat de la prieteni nu imi place. E un principiu pe care nu as vrea sa il descriu si pe undeva e normal – nimeni nu e obligat sa te imprumute sau poate in momentul acela are si respectivul nevoie de bani si nu poate, asa ca nu e prea placut sa bati din poarta in poarta pentru bani. De asemenea aplicarea pentru imprumuturi la unele institutii financiare nebancare e de multe ori strigator la cer pentru ce dobanda ti se cere la un imprumut de 15 zile, asa ca renunti si cauti solutii in continuare.

Totusi fara sa ma rog de cineva sa ma ajute cu niste bani pana la salariu sau sa ma imprumut pe la diverse IFN-uri, stiam de la cineva de avantajele caselor de amanet. Spre exemplu aceasta casa de amanet Bucuresti ofera comisoane foarte mici, iar cand urmeaza sa restitui ce ai amanetat nu se simte la buzunar. Ca un exemplu, pentru un telefon pe care primesti suma de 500 de lei sa zicem, dupa perioada de amanet cand urmeaza sa-l restitui vei plati pana in 520 de lei. Pentru o bratara sau un lantisor estimat la 100 de lei vei plati inca vreo 10-12 lei in plus.

Casele de amanet sunt foarte avanajoase in situatii de acest gen, mai ales ca imprumuturile se fac pe loc fara a ti se solicita diverse documente iar in 30 de zile daca esti descurcaret achiti si esti scapat de datorii.

Reply