Semne că nu ai un șef de încredere

Cu toții ne dorim acel job aproape perfect care să nu ne ofere mai mult stres decât este necesar. Din păcate, în România pare să fie misiune imposibilă identificarea unei asemenea oportunități. Șefii sunt de cele mai multe pro factorul numărul 1 de stres la locul de muncă. În cele ce urmează vom scoate în evidență cum NU trebuie să fie un șef, sau mai bine zis vom discuta despre X aspecte care-l dau de gol asupra faptului că nu este de încredere, că nu este genul de șef pe care să ți-l dorești.

Semne că nu ai un șef de încredere

  1. Vorbește mereu cu ușa închisă – un șef care are lucruri de ascuns față de oamenii cu care ar trebui să formeze o echipă, clar nu este de încredere. Te poți aștepta la surprize.
  2. Bârfește despre alți colegi – este evident faptul că dacă-l auzi că bârfește pe X sau pe Y, nici tu nu vei scăpa de această problemă când vei intra în gura lui. La un moment dat, se va întâmpla.
  3. Își asumă munca ta – cred că nu există șef mai urât de angajați decât cela care își asumă munca celorlalți. Știți, voi, faceți un raport bun și el se laudă superiorilor că-i făcut de el.
  4. Iau decizii aiurea – prin decizii aiurea putem înțelege decizii în avantajul său și în detrimentul celor din subordine. Există mulți șefi foarte egoiști prin companiile românești.
  5. Nu explică deciziile – din nou, șefii care se despart de echipă și se consideră superiori sunt genul de oameni pentru care nu vrei să lucrezi. Există multe scroafe care odată urcate-n copac, au impresia că de acolo nu o să mai coboare niciodată, însă crengile sunt mereu șubrede și putrede.

Reply