5 semne că stresul destabilizează tacit relația

O relație poate să treacă prin multe hopuri, mai ales dacă la mijloc este și un copil, ori apar probleme financiare. Nivelul ridicat de stres poate să destabilizeze destul de serios un cuplu și să-l afecteze pe termen lung. Pe lângă probleme legate de copii sau financiare există și alți factori care pe termen lung pot să strice o relație, factori despre care vom discuta și noi în cele ce urmează.

5 semne că stresul destabilizează tacit relația

  1. Simți că nu mai ai timp pentru tine – o relație clar are nevoie de timp. Vei fi nevoit să-ți împarți timpul tău cu persoana iubită mereu iar acest lucru poate să aibă un efect negativ asupra ta și implicit asupra relației pe termen mediu și lung.
  2. Nu te mai bucuri de sex ca la început – stresul poate să-ți distragă atenția destul de simplu de la lucrurile cu adevărat importante precum sexul. Probabil acesta este și motivul pentru care stresul se acumulează. După cum știm, această activitate ajută destul de mult la relaxare.
  3. Nu mai ești interesat de ce-ți spune partenera – evident, atunci când ai multe pe cap, nu mai ai chef și de ce-ți spun cei din jur, nu mai ești atent inclusiv la ce-ți spune partenera de viață. Mare atenție la acest aspect, relația se poate destabiliza destul de simplu.
  4. Partenera petrece mai mult timp cu alții – nu contează dacă e vorba despre prieteni sau familia ei, important este să realizezi acest lucru. E posibil să se întâmple acest lucru din cauza faptului că nu mai găsește în tine omul care s-o asculte și să-i ofere atenție. Stresul este un deturnant de atenție.
  5. Partenera petrece mult timp pe Facebook – din nou, un semn foarte clar că-i lipsește ceva regăsit în altă parte. atunci când vezi că la o întâlnire ea stă mai mult cu nasul în telefon decât să vorbească și să te privească pe tine, clar este un semnal de alarmă că o neglijezi. Posibil din cauza stresului.

Reply