Vă certați pe bani? Iată cum să evitați acest lucru

Cele mai multe destrămări de cuplu sau divorțuri apar în urma certurilor legate de situația financiară. Se spune că banii nu aduc fericirea, însă se pare că unii oameni nu mai pot trăi adânci până la bătrâneți unul alături de celălalt dacă dispar banii din peisaj. Ideea e că aceste discuții pot fi evitate, conceptul de cuplu nu trebuie să graviteze în jurul banilor. Cum? aflați imediat.

Vă certați pe bani? Iată cum să evitați acest lucru

  1. Evitați să discutați despre bani – cred că acesta este de departe cel mai bun sfat. Din moment ce nu se discută despre așa ceva în casă, lucrurile nu pot degenera, nu?
  2. Tratați problemele cu seriozitate – la problemele financiare mă refer. Probleme financiare nu înseamnă că nu sunt bani de o mașină nouă sau chestii de genul.
  3. Împărțiți tot – conturile trebuie să fie comune sau dacă nu sunt comune, ambii trebuie să aibă acces la carduri. Într-o familie nu se ascunde absolut nimic.
  4. De buget se ocupă unul singur – din nou, același motiv invocat și la punctul 1. Unde-s doi, uneori puterea nu crește ci apar certurile pe bani. Mai bine evitați.
  5. Apelați la servicii profesionale – când aveți probleme financiare, deși sunteți strâmtorați, mai bine apelați la un expert care să vă sfătuiască cum să ieșiți din criză.
  6. Nu trebuie să existe secrete – de exemplu, vestea că mașina soției s-ar putea întoarce la societatea de leasing din cauza imposibilității plății ratelor, nu trebuie ascunsă. Știu că mulți dintre voi vă gândiți că soția va suferi mult, dar va suferi și mai mult dacă-i ascundeți lucruri importante.
  7. Limitați cheltuielile emoționale – adică cheltuielile ce țin de pasiuni. Femeile pot să-și cumpere 7 dulapuri de haine și tot vor spune că nu au cu ce să se îmbrace.

 

Reply