Cum să ceri un anumit lucru fără să te simți inconfortabil

Există oameni cărora nu le prea place să ceară sau să apeleze la alții atunci când au nevoie de ceva, însă viața uneori ne obligă și la asemenea gesturi. În cele ce urmează, vom vedea cum poți să ceri ceva astfel încât să nu te simți nici foarte inconfortabil, plecând de la premiza că dacă nu ceri, nu primești bineînțeles.

Cum să ceri un anumit lucru fără să te simți inconfortabil

  1. Alege momentul potrivit – de exemplu oamenii nu au obiceiul să asculte prea bine atunci când sunt nervoși, de asemenea, ar trebui să-ți găsești un moment în care nu există lume în jur, dacă este ceva foarte personal. E bine să vorbești față în față.
  2. Exersează cerutul – poate că nu sună tocmai ok dar e bine să exersezi înainte poate în fața oglinzii dacă cu altcineva nu ai cu cine. Cu cât te obișnuiești mai repede cu ideea cu atât va fi mai simplu în momentul în care vei fi nevoit să iei realitatea în piept.
  3. Fii încrezător – există și posibilitate de a fi refuzat atunci când ceri ceva, probabil de-asta și multă lume se teme să facă acest pas. Ideea e că atât timp cât pari încrezător, o să ai toate șansele să reușești să obții ceea ce ți-ai propus. Nu trebuie să ai rușine sau ceva de genul.
  4. Oferă ceva la schimb – oamenii, românii în general sunt destul de zgârciți, nu prea vor să împartă lucrurile personale sau să împrumute bani. Poți să încerci să oferi ceva la schimb. Așa, oamenii nu vor simți că trebuie să dea gratis și îți va fi și ție mai simplu să treci peste ideea că vei cere.
  5. Fii clar – nu trebuie să folosești cuvinte pompoase ori să duci conversația pe alte căi. fii scurt și la obiect astfel încât mesajul tău să fie transmis clar și răspicat.

Reply