Poți să fii fericit la muncă! Află cum…

Destul de greu să găsești în ziua de azi un loc de muncă la care să te duci de plăcere. De ce? Pentru că românii sunt oameni foarte dificili. Sunt răutăcioși, ranchiunoși, invidioși și egoiști. Rar de tot să găsești un job la care să te înțelegi bine cu șefii și cu colegii. Există totuși câteva soluții la aceste probleme, soluții simple le numesc eu, pe care le voi enumera în cele ce urmează. Sau hai să nu le numim soluții, să le spunem sfaturi. Cred că e mult mai ok așa pentru că unele dintre ele nu se vor plia pe situația voastră.

Cum să fii fericit la muncă

  1. Începe ziua cu o hotărâre. Pur și simplu te hotărăști ca în fiecare zi să rezolvi o problemă la muncă pe care până acum nu ai reușit. Va fi o provocare ce te va ajuta foarte mult să te axezi pe job.
  2. Încearcă să fii mai înțelegător. Este clar că ceartă va exista mereu la serviciu, important este să fii tu cel care lasă de la el, cel care este mai înțelegător.
  3. Stai departe de oamenii falși. Dacă ai „bafta” să nimerești într-un colectiv dezbinat, stai departe de toată lumea. E mult mai simplu pentru viața ta dacă nu te implici și tu în bârfă de exemplu.
  4. Ajută pe cei din jur. Deși mai mult ca sigur o să ți se pară o idee destul de proastă, ai să vezi că la final de zi te vei simți mai bine. Nu mai contează așa de mult faptul că în firmă nimeni nu se ajută cu nimeni, mai contează și starea ta sufletească.

Reply