Cum să faci rost de un job după absolvire

E destul de dificil să găsești un job după ce termini liceul sau facultatea pentru că piața muncii e un pic absurdă. Majoritatea patronilor cer experiență fără să se gândească la faptul că cei care vin din spate, nu au cum să aibă așa ceva. Ei bine, venim în ajutorul vostru, al tinerilor care au absolvit recent o instituție de învățământ și doresc să se angajeze dar se lovesc de această ușă închisă în nas a experienței. Iată cum puteți face rost de un job imediat după absolvire.

Cum să faci rost de un job după absolvire

  1. Axează-te pe competență. Cunosc cazuri de tineri care depuneau CV-uri online la 20-30 de companii zilnic și se mirau că nu sunt sunați înapoi pentru interviu de niciuna. E normal, dacă trimiți CV-ul pentru niște posturi care cer un anumit nivel ori care nu au pur și simplu nicio legătură cu meseria ta. E mai bine să trimiți CV-uri logic decât oriunde.
  2. Trebuie să insiști. Și să ai și răbdare. Problema e că majoritatea tinerilor din ziua de azi nu prea mai au răbdare. Și renunță prea ușor la luptă. E bine să-ți depui CV peste tot unde te consideri competent și să te aștepți la interviuri chiar și peste 2-3 luni de la depunere.
  3. Răspunde la telefon. Am umblat și eu pe la interviuri în trecut și foarte mulți angajatori îmi povesteau că primeau un braț de CV-uri dar în realitate, la interviu, nu se mai prezentau nici măcar 10%. E important să lași alte planuri de-o parte câteva luni până îți găsești de muncă, nu se știe niciodată în ce sâmbătă cineva poate să aibă nevoie de tine și dacă tu pleci creanga cu prietenii pe la munte, ori bei vineri seara prea mult ca să te mai trezești sâmbătă dimineață să auzi telefonul când sună, clar o să dai cu piciorul la multe șanse.

Reply