Chiar este util un sistem de supraveghere?

Cei care locuiți la casă v-ați întrebat probabil dacă este sau nu util un sistem de supraveghere DVR (clasic) sau NVR (camere online). Ați văzut pe la vecini și cum în micul vostru cartier nu se prea dau spargeri de locuințe, v-ați întrebat dacă are sau nu rost o asemenea investiție.

Ei bine, un sistem de supraveghere nu are cum să fie contraindicat. Să nu uităm în ce fel de țară trăim, în care șomajul e mare, în care oamenilor nu le prea place munca, în care poliția nu are mare influență în ceea ce privește prevenirea crimei organizate. E posibil la un moment dat să găsești utile aceste camere.

Cel mai bine este să fim preventivi, că dacă ne culcăm pe-o ureche și ne blocăm în ideea că indiferent de vremuri, nouă nu ni se poate întâmpla niciodată nimic rău, mai ales dacă am avut parte de-o viață liniștită până acum, s-ar putea să avem parte de surprize destul de neplăcute pe viitor.

Investiția în sine într-un sistem de supraveghere nu este una colosală. Cu maxim 2000 de lei poți să-ți aranjezi toată casa și toată curtea, important este să-ți dorești acest lucru și să conștientizezi importanța lui. Dacă ne gândim mai bine, dacă cumva vă sparg hoții casa, paguba va fi mai mare de 2000 de lei.

Părerea mea este că e mult mai indicat să pierzi acum 2000 de lei decât să plângi mai târziu. În plus, camerele de supraveghere dacă sunt la vedere au și rol de intimidare, sunt șanse mari ca hoții să renunțe la inițiativă când vor vedea că există camere. Niciun hoț nu vrea să fie prins.

Și ca să răspundem la întrebarea din titlu, clar un sistem de supraveghere este util. Străinii investesc destul de mult pe acest sector dar din păcate ei au o mentalitate care să-i ajute, nu ca noi. Sau din fericire pentru ei mai bine zis. Poate peste vreo 50 de ani când o să ajungem să gândim și noi cum gândesc ei acum o să reușim să înțelegem și noi faptul că prevenirea este foarte importantă.

Reply